Veelgestelde vragen heropening 

Na een sluiting van bijna 5 maanden, eindelijk weer goed nieuws! Vanaf 11 mei zijn onze clubs weer geopend. We snappen dat jullie een boel vragen hebben. Daarom hebben we hier een overzicht gemaakt met de meest gestelde vragen. Tot snel in de sportschool!

Sportschoolbezoek

Hoeveel personen mogen er tegelijk in club?

Vanwege de moderne luchtzuiveringsinstallaties en het naleven van de richtlijnen van het RIVM, heeft het kabinet besloten dat de sportscholen open mogen blijven. In de fitnessruimte mogen 30 mensen tegelijk sporten. Dit geldt hetzelfde voor de zalen van onze groepslessen. Let op: volg de looproutes en houdt 1,5m afstand!

Moet ik een mondkapje op als ik kom sporten?

Omdat we op het moment alleen buiten mogen sporten is het niet verplicht om een mondkapje te dragen. Uiteraard ben je er vrij in om dit wel te doen, als je dat graag wilt.

Wat kan ik verwachten bij binnenkomst?

Wanneer je in sportkleding bij onze club binnenkomt, zal een ProFit Gym coach kort de regels vertellen. Afstand houden, schoonmaken en een warm welkom staan hierin centraal. Daarnaast krijg je een sprayflacon mee waarmee je de fitnessapparatuur schoon kunt houden.

Om te zorgen dat iedereen snel terug in zijn sportritme komt, hebben we iets nieuws: Slim Fitness 30. Een volledige workout in 30 minuten met een frisse nieuwe uitstraling! Meer resultaat in minder tijd. Ook dit zal de coach kort toelichten.

De clubs zijn helemaal ingericht a.d.h.v. de richtlijnen, dus je kunt veilig sporten. Het is belangrijk om snel naar de door jou geboekte ruimte te gaan.

Wat neem ik als sporter mee naar de club?

Zorg dat je voorbereid naar de sportschool komt. Dit betekent concreet dat je bij binnenkomst omgekleed bent in sportkleding en dat je binnenschoenen aan hebt. Daarnaast neem je een handdoek mee, een fles/bidon om te drinken en een schoonmaakdoekje.

Let op: de eerste 2 weken na heropening zijn de kleedkamers gesloten i.v.m. de opstartfase. Gaat alles in deze periode goed, dan volgt de heropening van kleedkamers direct. Let wel: dit beperkt de sporttijd van de sporter.

Hoe reserveer ik mijn sportschoolbezoek of groepsles?

Om te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid, is het noodzakelijk om te reserveren. Dit kan heel gemakkelijk via onze eigen ledenapp, door te bellen of aan de balie bij jouw sportschool. Groepslessen kunnen ook via de website gereserveerd worden. Als je belt of langskomt bij de balie, stellen wij 5 gezondheidsvragen. Bij 1 negatief antwoord op de vragen, kan er helaas niet gesport worden.

Het is belangrijk om de sportschoolbezoeken te registeren zodat we zicht houden op het aantal sporters in onze clubs. Let op: zorg dat je jouw ledenpas (fysiek of via de app) meeneemt naar de club.

Kan ik 2 uur sporten of 'spontaan' langskomen?

Ja! Wanneer je aan het sporten bent tussen 11:00 uur en 17:00 uur kan er alleen op aanvraag van de sporter een tweede reservering gemaakt worden door een ProFit Gym Coach aan de balie, mits hier voldoende plekken voor zijn. We laten immers lege plekken niet onbenut! Tijdens piekuren is deze regel niet van kracht (9-11 uur en 18-20:30 uur).

Spontaan langskomen kan ook nog steeds! Weliswaar iets minder spontaan dan voorheen, omdat je moet reserveren. Maar beslis je NU te gaan sporten en er is plek, dan kan jij altijd bij ons terecht.

Wat is de bedoeling van de flacons?

Iedere fitnessdeelnemer krijgt een eigen beschikbare sprayflacon mee de fitnessclub in. Hierdoor kan hij/zij zelf de materialen na een oefening direct reinigen, wat wachten voorkomt.

Hoe weet iedereen dat het tijd is om de sportschool te verlaten?

Per uur maken we een ronde om men op de tijd te attenderen. Tevens hebben we nog voor opening een intercom in alle clubs geplaatst, zodat het ook per microfoon gecommuniceerd kan worden. Lekker handig!

Fitness

Mijn trainingsschema is verlopen, wat nu?

Als je een nieuw trainingsschema wilt, kun je via de app of aan de balie een afspraak maken om zo snel mogelijk een nieuwe te krijgen. Je kunt ook gratis gebruik maken van ons SlimFitness30 aanbod. Zo heb je direct een nieuw schema beschikbaar en helpen wij je waar nodig op weg.

Is er ook ruimte voor personal training?

Ja! Wel maken we voor alle personal training deelnemers een reservering, gelijk aan de fitnessbezoekers.

Is contactsport weer mogelijk?

Ja! Er zijn enkele uitzonderingen gemaakt op de 1,5 meter regel zoals bij contactsporten. Hierdoor kan dit dus een vervolg krijgen, zoals dit voorheen ook gegeven werd! Let wel: wij stimuleren overmatig contact niet!

Is er ruimte om te sporten voor de risicogroepen?

Ja! Zowel in de ochtend (10:45 tot 11:45) als middag (15:45 tot 16:45) is er ruimte om te sporten voor de risicogroepen. Mochten deze uren echter onbenut blijven, dan kan dit op korte termijn veranderen.

Is proefsporten ook weer mogelijk?

Ja! Wel dient iemand de 5 gezondheidsvragen eerst te positief te beantwoorden. We willen het sporten voor iedereen zo veilig als mogelijk maken.

Kan ik nog groepslessen bij jullie volgen?

Vanwege de nieuwe corona maatregelen is het geven van groepslessen tijdelijk niet mogelijk. Wel bieden we geweldige alternatieven aan in de leszalen. Hier kan je aan deelnemen door jouw les te reserveren. wij informeren je dan 1 dag voorafgaand aan de les wat de inhoudt gaat zijn. Ook is er een mooi aanbod gecreëerd op profitgym.nl/thuissporten/

Overig

Gaan alle arrangementen weer van start?

Alle arrangementen zijn weer af te nemen.

Wat houdt de compensatieregeling ook alweer in?

Voor alle leden die er gebruik van willen maken is er een gratis zonnebankkaart waarmee je 5x onder de zonnebank kunt, de maand juli gratis Yanga en een maand lang gratis een sportmaatje mee. De actie is geldig tot en met 31 oktober.

Kan ik nog koffie drinken?

Uiteraard kun je bij ProFit Gym nog genieten van een lekker bakje koffie! Het zitgedeelte in de clubs is tijdelijk verwijderd vanwege de ruimte, maar de koffieautomaat blijft beschikbaar.

Kan ik nog wel een intake doen?

Ja! Door in je app een afspraak in te plannen, boek je ook direct een fitnessbezoek. Zo kan je snel en gemakkelijk reserveren. Per dag zijn er 9 reserveringsmogelijkheden van elk 1 uur.

Als potentieel lid zal de rondleiding door de club beperkter zijn dan voorheen gewend, maar we zullen je voorzien van alle informatie.

Waarom werken jullie met reserveringen per uur?

Zo blijft het controleerbaar door te registreren wie er in en uit gaat en hebben we voldoende tussentijd om de clubs netjes te houden. Er is het nodige veranderd en dus moeten we verrassingen voorkomen. Veilig sporten, juist nu.

Hoe zit het met de kleedkamers?

Op dit moment kan er geen gebruik gemaakt worden van onze kleedkamers en toiletten in de club. Zorg er dus voor dat je omgekleed bij de club aan komt en naar het toilet bent geweest.

Hoe zit het met de luchtzuiveringsinstallaties in de clubs?

Al onze clubs zijn uitgerust met moderne luchtzuiveringsinstallaties. Hierdoor krijg je een goede luchtstroom in onze clubs wat de verspreiding van het coronavirus tegengaat.

Fitnessen bij ProFit Gym

In deze video laten we zien hoe je vanaf 1 juli weer bij ons kunt fitnessen. Wij hebben niet stilgezeten en ons alvast voorbereid op heropening. ProFit Gym laat zien dat het kan. Tot snel!

Wil jij ook all-in fitness?
All-in Fitness?