Veelgestelde vragen

Contributie

Er is een raar bedrag afgeschreven. Hoe kan dit?

Een lidmaatschap kan op elke willekeurige dag ingaan, maar de contributie wordt altijd rond de 23e van de maand afgeschreven. Daarom kan de eerste afschrijving een onverwacht bedrag te zien geven.

Het is dus het deel van de lopende maand. Je betaalt daarom nooit een dag teveel.

Hoe kan ik zo snel mogelijk weer trainen na een aanmaning?

Je kunt je achterstallige betaling op de club contant betalen of overmaken op rekening: NL17RABO0116769416 onder vermelding van Achternaam en Pasnummer. Je kunt dan direct weer sporten.

Wanneer krijg ik een aanmaning?

Als het na twee pogingen niet lukt om je lidmaatschap te betalen zullen we je hiervan op de hoogte brengen, ongeacht de reden. Je ontvangt van ons dan een brief, email of telefoontje.

Je kunt het achterstallige lidmaatschap ook zelf overmaken naar NL17 RABO 01 16 76 94 16 onder vermelding van je naam en pasnummer.

 Hoe kan ik mijn rekeningnummer aanpassen?

Het aanpassen van het rekeningnummer doe je gemakkelijk in de sportschool met het wijzigingsformulier.

 Waarom alleen automatische incasso?

We werken alleen met automatische incasso omdat dit snel en eenvoudig is.

Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken dat je een betaling vergeet en je niet meer binnen kunt. En wij kunnen onze prijs zo laag mogelijk houden, omdat we dit niet meer handmatig hoeven te doen.

Hoe werkt de automatische incasso?

De automatische incasso vindt maandelijks plaats, rond de 24e van de maand. Je betaalt dan altijd je lidmaatschap voor de aankomende maand.

Betaal ik bij jullie extra voor live groepslessen en douches?

Nee, onze abonnementen en arrangementen zijn altijd inclusief al deze (en nog veel meer) faciliteiten.

Voor faciliteiten die niet binnen onze all-in prijs vallen, zoals fysiotherapie en sauna, wordt dat expliciet genoemd op de faciliteiten pagina.

Betaal ik extra voor een trainingsschema?

Nee. Het laten opstellen van een trainingsschema brengt geen extra kosten met zich mee. Je kunt dus zo vaak als je wilt een nieuw trainingsschema ontvangen. Wij adviseren om iedere 4-6 weken hiervoor met een coach af te spreken.

Corona

Is ProFit Gym dicht tijdens de Corona uitbraak?

Ja. Op 27 mei heeft de overheid besloten dat onze sportscholen vanaf 1 juli weer de deuren mogen openen! ProFit Gym is er klaar voor.

Per 15 maart heeft onze overheid iedereen opgeroepen om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. We begrijpen dit en zien hierin onze verantwoordelijkheid als het gaat om de gezondheid van onze leden en collega’s.

We bieden nu ook buitensporten aan!

Wanneer gaat ProFit Gym weer open?

Op 27 mei heeft de overheid besloten dat onze sportscholen vanaf 1 juli weer de deuren mogen openen! ProFit Gym is er klaar voor. We hebben de clubs aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM, onze App geüpdatet en tot die tijd kun je bij ons buitensporten! We hopen jullie allemaal na 1 juli weer te kunnen ontmoeten in de sportscholen.

 

Loopt mijn lidmaatschap door tijdens de sluiting van ProFit Gym?

Ja, tegen een aangepast tarief van 12,50 per maand. We brengen 7,66 in rekening voor de maand mei en 12,50 voor de maand juni. Vanaf 1 juli gaan de normale abonnementen weer lopen.

We hebben inmiddels een ruim pakket waardoor jij kan blijven sporten! Naast de al geboden vervangende online services en het buitensporten, hebben we een gaaf pakket samengesteld welke bij opening direct bruikbaar is:

 • Een maand gratis Yanga

Wanneer de clubs weer opengaan kun je een maand lang gratis onbeperkt Yanga tappen. Als je al een Yanga-arrangement hebt, dan wordt er deze maand niet afgeschreven.

 • Vijf keer gratis onder de zonnebank

Daarnaast krijg je ook een strippenkaart om 5 keer gratis te zonnen onder de zonnebank. Deze strippen zijn een 1 jaar geldig en is overdraagbaar.

 • Een maand lang gratis sporten voor een sportmaatje

Iedereen mag een maand lang gratis een sportmaatje meenemen naar de club om gezellig samen te sporten.

Je kunt er ook voor kiezen om je lidmaatschap tijdelijk helemaal te pauzeren. Dit kun je aangeven via ons contactformulier.

Word ik gecompenseerd?

Uiteraard! Het is namelijk niet anders dan passend bij ProFit Gym dat wij naast de al geboden vervangende online services en buitensporten, een mooie oplossing presenteren en daarom hebben we een gaaf pakket samengesteld welke bij opening direct bruikbaar is.

Op 27 mei heeft de overheid besloten dat onze sportscholen vanaf 1 juli weer de deuren mogen openen! ProFit Gym is er klaar voor.

 • Een maand gratis Yanga

Wanneer de clubs weer open gaan kun je een maand lang gratis onbeperkt Yanga tappen. Als je al een Yanga-arrangement hebt, dan wordt er deze maand niet afgeschreven.

 • Vijf keer gratis onder de zonnebank

Daarnaast krijg je ook een strippenkaart om 5 keer gratis te zonnen onder de zonnebank. Deze strippen zijn een 1 jaar geldig en zijn overdraagbaar.

 • Een maand lang gratis sporten voor een sportmaatje

Iedereen mag een maand lang gratis een sportmaatje meenemen naar de club om gezellig samen te sporten.

Er is geïncasseerd, hoe zit dit?

We hebben inmiddels een ruim pakket waardoor jij kan blijven sporten en vanaf 1 juli kun je weer fitnessen in onze sportscholen! Daarom hebben we ervoor gekozen om een aangepast tarief van 12,50 per maand in rekening te brengen. We brengen 7,66 in rekening voor de maand mei en 12,50 voor de maand juni. Vanaf 1 juli gaan de normale abonnementen weer lopen.

ProFit Gym heeft al haar collega’s nog dagelijks aan het werk om jullie van de beste service te voorzien tijdens de sluiting.

Alle aangeboden trainingsmogelijkheden kun je hier vinden.

Als ProFit Gym nog langer dicht moet blijven, komt er dan verdere compensatie? 

Onze clubs zijn vooralsnog gesloten tot 1 september. Echter verwachten we dat onze sportscholen al eerder open mogen! Alle abonnementen zijn momenteel bevroren, opzeggen is niet nodig.

Tenzij je via mail aangeeft ons te willen blijven steunen deze periode.

Wij zullen er op de ProFit manier voor zorgen dat deze leden nadrukkelijk in het zonnetje gezet zullen worden.

De aangeboden oplossingen passen niet bij mij.  

Stiekem moeten we toegeven dat de huidige situatie ook niet bij ons past, maar wegens gezondheidsmaatregelen zullen we het hiermee wel moeten doen. We hopen hierin op je begrip. Zoals altijd staan wij open voor jouw feedback, mocht je een vraag of idee hebben. Deze kun je mailen naar jouw clubaanvoerder.

Nu ik niet meer kan sporten in de clubs wil ik opzeggen, hoe kan ik dit doen?  

Vanaf 1 juli kun je weer lekker fitnessen in onze sportscholen!

We vinden het jammer om te horen dat je jouw lidmaatschap mogelijk wilt beëindigen. De situatie waarin we ons bevinden is geen geldige reden om jouw abonnement per direct op te zeggen. Momenteel zijn alle abonnementen opgeschort tot na heropening van onze sportscholen. Opzeggen is dus niet mogelijk, pas na heropening.

Je betaalt tot heropening het gereduceerde tarief van 12,50 per maand. Betaal je liever niks tot onze sportscholen weer geopend zijn? Dan kun je dat via het contactformulier aangeven. We begrijpen dat het vervelend is, dat is het voor ons ook. We hopen hierin op je geduld en begrip.

 

Hoe kan ik trainen nu de clubs tot 1 juli gesloten zijn?  

Wij zijn ontzettend trots op de vele positieve reacties die we hebben gekregen op alle online trainingsmogelijkheden die we momenteel aan onze leden bieden. Zo kunnen onze leden inmiddels:

 • Je kunt gebruik maken van ons buitensport aanbod
 • Persoonlijk opgestelde trainingsschema’s van coaches Tim en Martin ontvangen
 • Meer dan 20 verschillende trainingsschema’s op elk niveau op de website downloaden
 • Dagelijks nieuwe workout video’s op de website volgen
 • Diverse video’s bekijken van verschillende groepslessen, uitgevoerd door de bekende instructeurs
 • 60 dagen gratis gebruik maken van LES MILLS On Demand, een videoplatform met meer dan 800 groepslessen
Ik wil blijven sporten, hoe kan ik dit het beste doen?

Op 27 mei heeft de overheid besloten dat onze sportscholen vanaf 1 juli weer de deuren mogen openen! ProFit Gym is er klaar voor. We hopen jullie na 1 juli weer te ontmoeten in onze clubs.

Je kunt bij ons buitensporten! We hebben een ruim aanbod aan buitenlessen (80-100 lessen per club per week) en je kunt weer traditioneel bij ons komen fitnessen, maar dan buiten. Daarnaast hebben we nog een groot aanbod waarmee jij thuis fit kan blijven.

We hebben geregeld dat onze sporters gratis toegang krijgen tot de thuislessen van Les Mills. Hiermee krijg je toegang tot meer dan 800 online workouts die je thuis kan volgen.

Daarnaast hebben we zelf thuis trainingsschema’s gemaakt, zowel algemeen als voor specifieke spiergroepen. Je kunt een persoonlijk thuis trainingsschema op laten stellen door onze fitnesstrainer Tim!

Op onze website gaan we dagelijks leuke workout video’s posten van ongeveer 10 minuten. Deze zijn beschikbaar voor onze leden. De workout-of-the-week gaat ook gewoon door.

 

Waar kan ik de trainingsschema's voor thuis downloaden?

We hebben verschillende trainingsschema’s voor thuis gemaakt, voor algemene fitheid en voor specifieke spiergroepen. Deze kun je hier bekijken en downloaden.

Je kunt ook een persoonlijk thuis trainingsschema op laten stellen door onze fitnesstrainer Tim!

Hoe kan ik de virtuele lessen volgen?

Je krijgt na je inschrijving een e-mail van ons met een link naar LES MILLS on demand en een speciale code. Hiermee krijg je 60 dagen gratis toegang tot meer dan 800 online workouts die je thuis kan volgen, zonder verdere verplichtingen om een abonnement te nemen.

ProFit Gym leden kunnen de code hier aanvragen door het formulier in te vullen. Nieuwe ProFit Gym leden krijgen de code toegestuurd zodra zij het inschrijfformulier hebben ingevuld!

Zodra de sportscholen weer open zijn, kun je weer lekker met onze live groepslessen mét coach meedoen.

Hoe ziet ProFit Gym eruit na Corona?

Wij weten nog niet wat de nieuwe voorwaarden zullen zijn om de clubs weer te mogen openen, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat die er zullen komen.

Daarom heeft ProFit Gym een speciaal team aan het werk om de clubs te optimaliseren en een hygiëne plan met genoeg bevoorrading om te functioneren klaar te hebben.

Ook kijken wij naar speciale toegangstijden voor ouderen, en zullen wij alle leden vragen om gebruik te maken van sociale controle als het gaat om hygiëne en het navolgen van regels. Een volledig plan zal later volgen.

Is ProFit Gym wel bereikbaar tijdens de Corona uitbraak?

We blijven bereikbaar voor vragen en contact, je kunt mailen naar je eigen club. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we jullie zo snel mogelijk up-to-date houden per mail of via de app.

Faciliteiten

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Ja, elke ProFit Gym vestiging heeft voldoende parkeergelegenheid.

Bij bijna alle locaties kun je gratis parkeren, alleen bij Hardenberg is het betaald parkeren.

Heeft ProFit Gym een zonnebank?

Ja, ook voor een lekker kleurtje kun je bij ons terecht.

Voor 2,50 per week kun je ‘onbeperkt’ zonnen. Lees voor gebruik de spelregels.

Kan ik ook mijn resultaten volgen?

Jazeker, graag zelfs! Alle leden hebben een eigen inlog, waarmee je in kunt loggen op de website of in de gratis ProFit Gym app.

Hier kun je altijd jouw persoonlijke metingen terugzien, een nieuwe afspraak inplannen, je vrienden uitdagen en je groepslessen reserveren!

Hoe vaak moet ik een nieuw trainingsschema?

Om je work-outs leuk en gevarieerd te houden, adviseren we om elke 4-6 weken een nieuw trainingsschema te starten. Maak een afspraak met één van de coaches en ze helpen je graag met een persoonlijk schema.

Wat is het verschil tussen een rood en zwart klembord?

Wil je tijdens het sporten graag wat extra begeleiding, dan pak je het rode klembord. Zo weten de coaches dat ze jou extra aandacht mogen geven.

Hoef je geen extra begeleiding, dan pak je het zwarte klembord. Wees vooral niet bang om hulp te vragen, we doen het graag!

We adviseren om het rode klembord te gebruiken als:

 • je net begint met sporten
 • je het prettig vindt om onder begeleiding te sporten
 • je terug komt van een blessure
 • je begint met een nieuw trainingsschema

Fitnessafspraken

Hoe plan ik een afspraak voor een intake, meting of trainingsschema?

Een afspraak plan je gemakkelijk zelf via onze gratis app.

Hier zie je precies wanneer we nog ruimte hebben in onze agenda en geef je zelf aan waarmee je geholpen wilt worden.

Kan ik een fitnessafspraak annuleren of verzetten?

Ja, je kunt een afspraak zelf annuleren en een nieuwe afspraak inplannen. Dit doe je snel en gemakkelijk via de gratis App.

Hoe vaak kan ik een fitnessafspraak inplannen?

Je kunt je fitnessafspraken helemaal zelf inplannen via onze gratis app.

We adviseren om elke 4 weken een meting te doen om je voortgang bij te houden en elke 6 weken een nieuw persoonlijk trainingsschema op te laten stellen.

Hiermee blijf je jezelf uitdagen en motiveren om je doelen te bereiken.

Groepslessen

Kan ik een reservering annuleren?

Ja, je kunt reservering voor een groepsles annuleren tot 6 uur vóór de les. Zo geef je andere sporters nog een kans om deel te nemen aan de les. Annuleren doe je snel en gemakkelijk via onze app.

Moet ik altijd reserveren voor een groepsles?

Ja, een groepsles moet je altijd van te voren reserveren. Dit kan gemakkelijk via de gratis App of door in te loggen op de website.

Ledenportal

Waarom worden login gegevens van iemand anders onthouden?

Als je op een gedeelde computer of apparaat inlogt kan het zijn dat de gegevens van degene die vóór jou worden onthouden.

Waarom wordt mijn login niet onthouden?

Als je login niet onthouden wordt zijn cookies verwijderd of mag de site geen cookie plaatsen.

Voor onthouden moet je browser cookies mogen plaatsen. Standaard staat het meestal aan, maar niet altijd. Dit bepaal je zelf en hier heeft de site geen controle over (gelukkig).

Meer info: http://www.browserchecker.nl/cookies-aanzetten-enable

Lidmaatschap

Hebben jullie ook familieabonnementen?

Nee, wij hebben geen familieabonnementen.

We houden ervan om alles zo simpel en eerlijk mogelijk te houden. We hebben daarom een vaste lage prijs voor één compleet all-in aanbod dat je nergens anders vindt.

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk pauzeren?

Kun je even niet sporten, bijvoorbeeld door een zwangerschap of blessure? Stuur dan een mail met je gegevens en situatie naar de vestiging en dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Waarom stopt een halfjaarabonnement niet na een half jaar?

Bij een halfjaarabonnement koop je flexibiliteit. Een halfjaarabonnement is, net als de andere abonnementen een doorlopend abonnement, maar is al na 6 maanden te beëindigen.

Erg handig als je bijvoorbeeld alleen in de zomer of winter te sporten!

Bij een (twee)jaarabonnement ga je een langere verplichting aan, maar daar krijg je een lagere prijs voor terug.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap stopzetten?

Opzeggen kan uitsluitend via een uitschrijf formulier verkrijgbaar aan de balie in de sportschool, omdat we je moeten kunnen ‘identificeren’. E-mail berichten zijn niet rechtsgeldig en worden als zodanig niet geaccepteerd.

Hoe kan ik lid worden?

Heel simpel. Dat kan op twee manieren:

Dit kan je doen op deze website, onder het kopje ‘lid worden‘. Kies je gewenste abonnement of arrangement en vul de rest van het formulier in. Je kunt dan binnen 2 tot 3 werkdagen jouw gloednieuwe ledenpas aan de balie ophalen. Op vertoon van je bevestigingsmail kun je al wel direct gaan sporten.

Liever iemand in de buurt voor vragen? Je kunt je uiteraard ook gewoon in de sportschool aanmelden.

Zijn er nog extra kosten verbonden aan een lidmaatschap bij ProFit Gym?

Bij aanvang van het lidmaatschap betaal je eenmalig inschrijfgeld à 50 Euro.

Daarnaast betaal je 5 Euro borg voor de ledenpas. Deze krijg je uiteraard terug wanneer je jouw lidmaatschap opzegt en de pas inlevert.

 Wat is de minimale leeftijd en zijn er leeftijdsvoorwaarden?

Om zelfstandig in te kunnen schrijven moet je minimaal 18 jaar zijn.

Jonge sporters zijn bij ons natuurlijk ook welkom. Vanaf 12 jaar mag je bij ons komen sporten, onder begeleiding van een meetrainend lid van 16 jaar of ouder. Vanaf 16 jaar mag je zelfstandig trainen.

Hoe vaak mag ik sporten met mijn lidmaatschap?

Met elk lidmaatschap (van proefmaand tot tweejaarabonnement) kun je onbeperkt sporten en mag je deelnemen aan elke groepsles.

Proberen

Kan ik jullie ook een keer proberen?

Dit kan zeker! Bij de balie kun je een welkomsformulier aanvragen. Zo kun je eenmalig fitnessen of deelnemen aan een groepsles!

Sportscholen

Kan ik ook bij de andere vestigingen sporten?

Jazeker, je ledenpas is niet gebonden aan één vestiging. Je kan dus terecht bij elke vestiging om te sporten.

Wil jij ook all-in fitness?
All-in Fitness?