Veelgestelde vragen

Contributie

Er is een raar bedrag afgeschreven. Hoe kan dit?

Een lidmaatschap kan op elke willekeurige dag ingaan, maar de contributie wordt altijd rond de 23e van de maand afgeschreven. Daarom kan de eerste afschrijving een onverwacht bedrag te zien geven.

Het is dus het deel van de lopende maand. Je betaalt daarom nooit een dag teveel.

Hoe kan ik zo snel mogelijk weer trainen na een aanmaning?

Je kunt je achterstallige betaling op de club contant betalen of overmaken op rekening: NL17RABO0116769416 onder vermelding van Achternaam en Pasnummer. Je kunt dan direct weer sporten.

Wanneer krijg ik een aanmaning?

Als het na twee pogingen niet lukt om je lidmaatschap te betalen zullen we je hiervan op de hoogte brengen, ongeacht de reden. Je ontvangt van ons dan een brief, email of telefoontje.

Je kunt het achterstallige lidmaatschap ook zelf overmaken naar NL17 RABO 01 16 76 94 16 onder vermelding van je naam en pasnummer.

 Hoe kan ik mijn rekeningnummer aanpassen?

Het aanpassen van het rekeningnummer doe je gemakkelijk in de sportschool met het wijzigingsformulier.

 Waarom alleen automatische incasso?

We werken alleen met automatische incasso omdat dit snel en eenvoudig is.

Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken dat je een betaling vergeet en je niet meer binnen kunt. En wij kunnen onze prijs zo laag mogelijk houden, omdat we dit niet meer handmatig hoeven te doen.

Hoe werkt de automatische incasso?

De automatische incasso vindt maandelijks plaats, rond de 24e van de maand. Je betaalt dan altijd je lidmaatschap voor de aankomende maand.

Betaal ik bij jullie extra voor live groepslessen en douches?

Nee, onze abonnementen en arrangementen zijn altijd inclusief al deze (en nog veel meer) faciliteiten.

Voor faciliteiten die niet binnen onze all-in prijs vallen, zoals fysiotherapie en sauna, wordt dat expliciet genoemd op de faciliteiten pagina.

Betaal ik extra voor een trainingsschema?

Nee. Het laten opstellen van een trainingsschema brengt geen extra kosten met zich mee. Je kunt dus zo vaak als je wilt een nieuw trainingsschema ontvangen. Wij adviseren om iedere 4-6 weken hiervoor met een coach af te spreken.

Corona

Is ProFit Gym dicht tijdens de tweede lockdown?

Ja. Het kabinet heeft besloten dat ook de sportscholen gesloten moeten worden tot en met 15 maart. Wij gaan er vanuit dat we op 16 maart weer open mogen. Vanaf woensdag 3 maart kun je gebruik maken van ons buitensport aanbod. In groepjes van 2 kan er weer voorzichtig worden gesport bij al onze locaties. Lees meer over buitensporten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van ons uitgebreide thuissport aanbod.

Wanneer gaat ProFit Gym weer open?

Vooralsnog zijn onze sportscholen gesloten tot en met 15 maart. Wij hebben er goede hoop in dat we op 16 maart onze deuren weer mogen openen voor onze leden. Vanaf woensdag 3 maart kun je gebruik maken van ons buitensport aanbod. In groepjes van 2 kan er weer voorzichtig worden gesport bij al onze locaties. Lees meer over buitensporten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van ons uitgebreide thuissport aanbod.

Loopt mijn lidmaatschap door tijdens de sluiting van ProFit Gym?

Ja, tijdens de lockdown loopt je lidmaatschap door. We komen met een supertoffe compensatie die het betaalde lidmaatschap bedrag ver zal overschrijden.

Word ik gecompenseerd?

Ja! Om jullie tegemoet te komen voor de paar weken die we gesloten zijn, hebben we weer een mooi compensatiepakket samengesteld.

 • Iedereen krijgt van zijn/haar club een speciale voucher. Hiermee krijg je mooie kortingen bij 4 tot 5 lokale (kleding)winkels of restaurants. Deze voucher zal binnenkort in de club uitgedeeld worden.
 • YANGA sportwater is 2 maanden gratis bij heropening.
 • 2x gratis onder de zonnebank bij heropening.
 • Iedereen mag bij heropening gratis een maand lang een sportmaatje meenemen*. Inschrijving gaat weer via de website.
 • 30 dagen gratis LES MILLS voor thuis.

*Mits er voldoende ruimte is om te sporten. In verband met coronamaatregelen kan het zo zijn dat er beperkt plek is in onze sportscholen.

Er is geïncasseerd, hoe zit dit?

Dit klopt, ter compensatie komen we met iets heel leuks. Ook heb je de mogelijkheid om:

 • Persoonlijke trainingsschema’s voor thuis aan te vragen, deze worden op maat voor u gemaakt
 • Algemene trainingsschema’s voor thuis te downloaden
 • (Nieuwe) workoutvideo’s te volgen
 • Diverse video’s van verschillende groepslessen te volgen, uitgevoerd door ProFit Gym-instructeurs.
 • 30 dagen gratis gebruik te maken van LES MILLS On Demand, een videoplatform met meer dan 800 groepslessen.
 • Gratis voedingsadvies aan te vragen
 • Vanaf woensdag 3 maart kun je gebruik maken van ons buitensport aanbod. In groepjes van 2 kan er weer voorzichtig worden gesport bij al onze locaties. Lees meer over buitensporten.
Als ProFit Gym nog langer dicht moet blijven, komt er dan verdere compensatie? 

Onze clubs zijn vooralsnog gesloten tot 1 september. Echter verwachten we dat onze sportscholen al eerder open mogen! Alle abonnementen zijn momenteel bevroren, opzeggen is niet nodig.

Tenzij je via mail aangeeft ons te willen blijven steunen deze periode.

Wij zullen er op de ProFit manier voor zorgen dat deze leden nadrukkelijk in het zonnetje gezet zullen worden.

De aangeboden oplossingen passen niet bij mij.  

Stiekem moeten we toegeven dat de huidige situatie ook niet bij ons past, maar wegens gezondheidsmaatregelen zullen we het hiermee wel moeten doen. We hopen hierin op je begrip. Zoals altijd staan wij open voor jouw feedback, mocht je een vraag of idee hebben. Deze kun je mailen naar jouw clubaanvoerder.

Nu ik niet meer kan sporten in de clubs wil ik opzeggen, hoe kan ik dit doen?  

Een opzegging betreuren we altijd, maar natuurlijk nog meer tijdens een lockdown zoals deze. Opzeggen kan helaas nu niet, dit kan pas als onze clubs weer opengaan. We begrijpen dat het lastig is om te betalen voor iets waar u nu voor uw gevoel geen gebruik van maakt, maar we doen erg ons best om u toch op een ander manier van dienst te zijn. Zo kunt u namelijk op de website:

 • Persoonlijke trainingsschema’s voor thuis aanvragen, deze worden op maat voor u gemaakt
 • Algemene trainingsschema’s voor thuis downloaden
 • (Nieuwe) workoutvideo’s volgen
 • Diverse video’s van verschillende groepslessen volgen, uitgevoerd door ProFit Gym-instructeurs.
 • 30 dagen gratis gebruik maken van LES MILLS On Demand, een videoplatform met meer dan 800 groepslessen.
 • Gratis voedingsadvies aanvragen
 • Inmiddels kun je gebruik maken van ons buitensport aanbod. In groepjes van 4 kan er weer voorzichtig worden gesport bij al onze locaties. Lees meer over buitensporten.

Daarnaast hebben we een supertoffe compensatie die het betaalde lidmaatschap bedrag ver zal overschrijden.

Hoe kan ik trainen nu we niet binnen kunnen sporten?

Vanaf 3 maart is het weer mogelijk om in kleine groepjes buiten te sporten bij onze clubs. De buitensportfaciliteiten zijn geweldig aangekleed en door het ruime aanbod kan iedereen een volledige work-out doen. Per club bieden we veel verschillende activiteiten aan. Denk hierbij aan BURN, INTENS Cardio, INTENS Core en fitness. Het hele team van ProFit Gym heeft hier lang op gewacht en we zijn enorm enthousiast om van start te gaan. Lees meer over buitensporten.

Daarnaast blijven we het thuissport aanbod ook uitbreiden. Je kunt op onze thuissport pagina alle informatie terugvinden. Zo kunnen onze leden inmiddels:

 • Persoonlijk opgestelde trainingsschema’s van coaches Tim en Martin ontvangen
 • Meer dan 20 verschillende trainingsschema’s op elk niveau op de website downloaden
 • Dagelijks nieuwe workout video’s op de website volgen
 • Diverse video’s bekijken van verschillende groepslessen, uitgevoerd door de bekende instructeurs
 • 60 dagen gratis gebruik maken van LES MILLS On Demand, een videoplatform met meer dan 800 groepslessen
Ik wil blijven sporten, hoe kan ik dit het beste doen?

Vanaf woensdag 3 maart kun je gebruik maken van ons buitensport aanbod. In groepjes van 2 kan er weer voorzichtig worden gesport bij al onze locaties. Lees meer over buitensporten.

We hebben geregeld dat onze sporters gratis toegang krijgen tot de thuislessen van Les Mills. Hiermee krijg je toegang tot meer dan 800 online workouts die je thuis kan volgen.

Daarnaast hebben we zelf thuis trainingsschema’s gemaakt, zowel algemeen als voor specifieke spiergroepen. Je kunt een persoonlijk thuis trainingsschema op laten stellen door onze fitnesstrainer Tim!

Op onze website gaan we dagelijks leuke workout video’s posten van ongeveer 10 minuten en video’s van onze bekende groepslessen. Deze zijn beschikbaar voor onze leden. De workout-of-the-week gaat ook gewoon door.

 

Waar kan ik de trainingsschema's voor thuis downloaden?

We hebben verschillende trainingsschema’s voor thuis gemaakt, voor algemene fitheid en voor specifieke spiergroepen. Deze kun je hier bekijken en downloaden.

Je kunt ook een persoonlijk thuis trainingsschema op laten stellen door onze fitnesstrainer Tim!

Hoe kan ik de virtuele lessen volgen?

Je krijgt na je inschrijving een e-mail van ons met een link naar LES MILLS on demand en een speciale code. Hiermee krijg je 30 dagen gratis toegang tot meer dan 800 online workouts die je thuis kan volgen, zonder verdere verplichtingen om een abonnement te nemen.

ProFit Gym leden kunnen de code hier aanvragen door het formulier in te vullen. Nieuwe ProFit Gym leden krijgen de code toegestuurd zodra zij het inschrijfformulier hebben ingevuld!

Zodra de sportscholen weer open zijn, kun je weer lekker met onze live groepslessen mét coach meedoen.

Hoe ziet ProFit Gym eruit na Corona?

Wij weten nog niet wat de nieuwe voorwaarden zullen zijn om de clubs weer te mogen openen, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat die er zullen komen.

Daarom heeft ProFit Gym een speciaal team aan het werk om de clubs te optimaliseren en een hygiëne plan met genoeg bevoorrading om te functioneren klaar te hebben.

Ook kijken wij naar speciale toegangstijden voor ouderen, en zullen wij alle leden vragen om gebruik te maken van sociale controle als het gaat om hygiëne en het navolgen van regels. Een volledig plan zal later volgen.

Is ProFit Gym wel bereikbaar tijdens de Corona uitbraak?

We blijven bereikbaar voor vragen en contact, je kunt mailen naar je eigen club. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we jullie zo snel mogelijk up-to-date houden per mail of via de app.

Faciliteiten

Is er voldoende parkeergelegenheid?

Ja, elke ProFit Gym vestiging heeft voldoende parkeergelegenheid.

Bij bijna alle locaties kun je gratis parkeren, alleen bij Hardenberg is het betaald parkeren.

Heeft ProFit Gym een zonnebank?

Ja, ook voor een lekker kleurtje kun je bij ons terecht.

Voor 2,50 per week kun je ‘onbeperkt’ zonnen. Lees voor gebruik de spelregels.

Kan ik ook mijn resultaten volgen?

Jazeker, graag zelfs! Alle leden hebben een eigen inlog, waarmee je in kunt loggen op de website of in de gratis ProFit Gym app.

Hier kun je altijd jouw persoonlijke metingen terugzien, een nieuwe afspraak inplannen, je vrienden uitdagen en je groepslessen reserveren!

Hoe vaak moet ik een nieuw trainingsschema?

Om je work-outs leuk en gevarieerd te houden, adviseren we om elke 4-6 weken een nieuw trainingsschema te starten. Maak een afspraak met één van de coaches en ze helpen je graag met een persoonlijk schema.

Wat is het verschil tussen een rood en zwart klembord?

Wil je tijdens het sporten graag wat extra begeleiding, dan pak je het rode klembord. Zo weten de coaches dat ze jou extra aandacht mogen geven.

Hoef je geen extra begeleiding, dan pak je het zwarte klembord. Wees vooral niet bang om hulp te vragen, we doen het graag!

We adviseren om het rode klembord te gebruiken als:

 • je net begint met sporten
 • je het prettig vindt om onder begeleiding te sporten
 • je terug komt van een blessure
 • je begint met een nieuw trainingsschema

Fitnessafspraken

Hoe plan ik een afspraak voor een intake, meting of trainingsschema?

Een afspraak plan je gemakkelijk zelf via onze gratis app.

Hier zie je precies wanneer we nog ruimte hebben in onze agenda en geef je zelf aan waarmee je geholpen wilt worden.

Kan ik een fitnessafspraak annuleren of verzetten?

Ja, je kunt een afspraak zelf annuleren en een nieuwe afspraak inplannen. Dit doe je snel en gemakkelijk via de gratis App.

Hoe vaak kan ik een fitnessafspraak inplannen?

Je kunt je fitnessafspraken helemaal zelf inplannen via onze gratis app.

We adviseren om elke 4 weken een meting te doen om je voortgang bij te houden en elke 6 weken een nieuw persoonlijk trainingsschema op te laten stellen.

Hiermee blijf je jezelf uitdagen en motiveren om je doelen te bereiken.

Groepslessen

Kan ik een reservering annuleren?

Ja, je kunt reservering voor een groepsles annuleren tot 6 uur vóór de les. Zo geef je andere sporters nog een kans om deel te nemen aan de les. Annuleren doe je snel en gemakkelijk via onze app.

Moet ik altijd reserveren voor een groepsles?

Ja, een groepsles moet je altijd van te voren reserveren. Dit kan gemakkelijk via de gratis App of door in te loggen op de website.

Ledenportal

Waarom worden login gegevens van iemand anders onthouden?

Als je op een gedeelde computer of apparaat inlogt kan het zijn dat de gegevens van degene die vóór jou worden onthouden.

Waarom wordt mijn login niet onthouden?

Als je login niet onthouden wordt zijn cookies verwijderd of mag de site geen cookie plaatsen.

Voor onthouden moet je browser cookies mogen plaatsen. Standaard staat het meestal aan, maar niet altijd. Dit bepaal je zelf en hier heeft de site geen controle over (gelukkig).

Meer info: http://www.browserchecker.nl/cookies-aanzetten-enable

Lidmaatschap

Hebben jullie ook familieabonnementen?

Nee, wij hebben geen familieabonnementen.

We houden ervan om alles zo simpel en eerlijk mogelijk te houden. We hebben daarom een vaste lage prijs voor één compleet all-in aanbod dat je nergens anders vindt.

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk pauzeren?

Kun je even niet sporten, bijvoorbeeld door een zwangerschap of blessure? Stuur dan een mail met je gegevens en situatie naar de vestiging en dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Waarom stopt een halfjaarabonnement niet na een half jaar?

Bij een halfjaarabonnement koop je flexibiliteit. Een halfjaarabonnement is, net als de andere abonnementen een doorlopend abonnement, maar is al na 6 maanden te beëindigen.

Erg handig als je bijvoorbeeld alleen in de zomer of winter te sporten!

Bij een (twee)jaarabonnement ga je een langere verplichting aan, maar daar krijg je een lagere prijs voor terug.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap stopzetten?

Opzeggen kan uitsluitend via een uitschrijf formulier verkrijgbaar aan de balie in de sportschool, omdat we je moeten kunnen ‘identificeren’. E-mail berichten zijn niet rechtsgeldig en worden als zodanig niet geaccepteerd.

Hoe kan ik lid worden?

Heel simpel. Dat kan op twee manieren:

Dit kan je doen op deze website, onder het kopje ‘lid worden‘. Kies je gewenste abonnement of arrangement en vul de rest van het formulier in. Je kunt dan binnen 2 tot 3 werkdagen jouw gloednieuwe ledenpas aan de balie ophalen. Op vertoon van je bevestigingsmail kun je al wel direct gaan sporten.

Liever iemand in de buurt voor vragen? Je kunt je uiteraard ook gewoon in de sportschool aanmelden.

Zijn er nog extra kosten verbonden aan een lidmaatschap bij ProFit Gym?

Bij aanvang van het lidmaatschap betaal je eenmalig inschrijfgeld à 50 Euro.

Daarnaast betaal je 5 Euro borg voor de ledenpas. Deze krijg je uiteraard terug wanneer je jouw lidmaatschap opzegt en de pas inlevert.

 Wat is de minimale leeftijd en zijn er leeftijdsvoorwaarden?

Om zelfstandig in te kunnen schrijven moet je minimaal 18 zijn.

Jonge sporters zijn bij ons natuurlijk ook welkom. Vanaf 12 jaar mag je bij ons komen sporten, onder begeleiding van een meetrainend lid van 16 jaar of ouder (tot 19:30). Vanaf 16 jaar mag je zelfstandig trainen tot 19:30. Je kunt hier alleen in overleg met ons van afwijken als je wordt begeleid door een persoon van 18 jaar of ouder die toezicht op jou houdt.

Hoe vaak mag ik sporten met mijn lidmaatschap?

Met elk lidmaatschap (van proefmaand tot tweejaarabonnement) kun je onbeperkt sporten en mag je deelnemen aan elke groepsles.

Proberen

Kan ik jullie ook een keer proberen?

Dit kan zeker! Bij de balie kun je een welkomsformulier aanvragen. Zo kun je eenmalig fitnessen of deelnemen aan een groepsles!

Sportscholen

Kan ik ook bij de andere vestigingen sporten?

Jazeker, je ledenpas is niet gebonden aan één vestiging. Je kan dus terecht bij elke vestiging om te sporten.

Wil jij ook all-in fitness?
All-in Fitness?