29 mei 2024

Hoe krijg je een sleeper build?

Algemeen  |  Training

Welkom bij onze nieuwste blogpost! Vandaag gaan we het hebben over een onderwerp dat de laatste tijd steeds populairder wordt in de fitnesswereld: de sleeper build. Misschien heb je de term al eens gehoord, maar wat is een sleeper build precies? En nog belangrijker, hoe krijg je een sleeper build? Lees verder om erachter te komen!

Wat is een sleeper build?

Een sleeper build is een fysiek lichaamstype dat er op het eerste gezicht niet uitziet als dat van een typische bodybuilder, maar wel verrassend sterk en atletisch is. Dit betekent dat je in gewone kleding misschien niet meteen opvalt als een gespierde krachtpatser, maar zodra de shirtjes uitgaan of de gewichten worden opgetild, wordt jouw kracht en gespierde fysiek duidelijk zichtbaar.

Waarom kiezen voor een sleeper build? 

Een sleeper build heeft verschillende voordelen:

 • Onverwachte Kracht: Mensen zullen versteld staan van je kracht en fitheid.
 • Discreet Uiterlijk: Je kunt genieten van de voordelen van een getraind lichaam zonder de aandacht die vaak gepaard gaat met een bodybuilder-fysiek.
 • Functionele Fitheid: Een sleeper build richt zich vaak op functionele kracht en algehele fitheid, wat je prestaties in dagelijkse activiteiten verbetert.

Hoe krijg je een sleeper build?

Nu je weet wat een sleeper build is en waarom het geweldig is om er een te hebben, laten we eens kijken hoe je er zelf een kunt krijgen. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

1. Focus op compound oefeningen

Compound oefeningen zoals squats, deadlifts, en bench presses zijn essentieel. Deze oefeningen werken meerdere spiergroepen tegelijk en helpen je om kracht op te bouwen zonder overdreven gespierd te lijken.

2. Verhoog je weerstand

Blijf de weerstand verhogen in je trainingen. Progressieve overbelasting is cruciaal om sterker te worden. Voeg geleidelijk meer gewicht toe aan je oefeningen om constant sterker te worden.

3. Houd je voeding in de gaten

Een gebalanceerd dieet is cruciaal. Eet voldoende eiwitten om spiergroei te ondersteunen, maar houd ook je calorie-inname onder controle om te voorkomen dat je teveel aankomt. Het doel is om sterk en fit te blijven zonder te veel spiermassa aan te zetten.

4. Consistentie is cruciaal

Je zult geen resultaten zien zonder consistentie. Zorg ervoor dat je een regelmatig trainingsschema hebt en houd je eraan. Dit betekent niet dat je elke dag in de sportschool moet zijn, maar wel dat je een vast ritme aanhoudt.

5. Vermijd overtraining

Rust is net zo belangrijk als training. Zorg voor voldoende hersteltijd tussen je workouts om overtraining te voorkomen. Dit helpt je spieren te herstellen en sterker te worden zonder het risico van blessures.

Rug Oefening ProFit Gym Dame

Voorbeeld trainingsschema 

Om je op weg te helpen, hebben we een voorbeeldschema opgesteld. Dit schema is ontworpen om je kracht op te bouwen zonder te veel spiermassa aan te zetten:

Maandag:

 • Squats: 4 sets van 6-8 herhalingen
 • Pull-ups: 4 sets van 6-8 herhalingen
 • Bench Press: 4 sets van 6-8 herhalingen

Woensdag:

 • Deadlifts: 4 sets van 6-8 herhalingen
 • Bent-over Rows: 4 sets van 6-8 herhalingen
 • Overhead Press: 4 sets van 6-8 herhalingen

Vrijdag: 

 • Lunges: 4 sets van 6-8 herhalingen
 • Dips: 4 sets van 6-8 herhalingen
 • Planks: 4 sets van 1 minuut

Samen met ProFit Gym een sleeper build 

Een sleeper build is de perfecte combinatie van kracht, fitheid en een discreet uiterlijk. Met de juiste aanpak en toewijding kan iedereen dit lichaamstype bereiken. Focus op compound oefeningen, verhoog je weerstand, eet gebalanceerd, blijf consistent en voorkom overtraining. Begin vandaag nog en verras iedereen met je kracht en fitheid!

Heb je vragen of wil je meer tips? Kom gerust langs bij onze sportschool of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder op weg naar jouw droomlichaam!

Meer blogs

Wil jij ook all-in fitness?
All-in Fitness?